Olika typer av fordon

Fordon och motorer är något som lockar många, vilket inte är så konstigt eftersom fordon oavsett om det handlar om stora eller små är något som fascinerar. Något som också är roligt är ju det faktum att det finns så väldigt många olika sorters fordon.

Bilar

Bilar är kanske det de allra flesta tänker på när de tänker på fordon. Bilar har funnits i över 100 år och finns i tusentals olika varianter från lådbilar till riktigt fräsiga lyxåk.

Tunga fordon

De fordon som kanske är allra mest imponerande är troligtvis tunga fordon som verkligen breder ut sig på vägen. Vissa lastbilar kan nästan vara ofattbart stora, framför allt om de har en eller kanske till och med två vagnar på släp.

Motorcyklar

Ett fordon som är betydligt smidigare än både bilar och tyngre fordon är förstås motorcykeln. En motorcykel används oftast för ren nöjesåkning när man till exempel skall åka på semester eller kanske bara ”cruisa” runt, något som är mycket populärt bland MC-entusiaster, framför allt på sommaren.Även motorcyklar finns i en rad olika varianter från supersnabba sporthojar till vräkiga cruisingmotorcyklar, som till exempel Harley Davidson.

Jodie Lakin