Att fotografera motorsport

Att fotografera motorsport är det många som gör och det kan ta ett tag tills du får den där alldeles speciella bilden. Fördelen i dag med digitala bilder är att du kan fotografera på massor med bilder för att senare välja ut de bästa bilderna. Den tiden då man hade 24 eller 36 bilder på en rulle som man lämnade in för framkallning är förbi.

Lär av andra, kolla upp tips och tricks från andra fotografer på nätet. Gå med i något forum för sportfotografer och kolla upp vad som skriv och vad du bör tänka på för att få den där speciella bilden. Skaffa dig också något riktigt bra objektiv och är bra för just snabba rörelser. Lär dig hur din kamera fungerar och ett bra tips är att man går en kurs i exponeringslära.

Kamera med objektiv

Framförallt fotografera och åter fotografera, man lär för varje bild man tar. Har du närhet till någon motorsportanläggning så åk dit så ofta du kan och knäpp mängder av bilder. Varför inte ta med dig dator och sätt dig i bilen eller inne om den möjligheten finns mellan heaten och ladda upp bilderna till din dator för att kontrollera hur de blev. Kan du ändra inställningarna i din kamera något för att få andra typer av exponering och kanske bättre bilder. Experimentera och ha roligt med din kamera när du tar dina bilder, man lär sig av sina misstag och till slut så har du fått fram den där perfekt bilden som du ville ha.