Tyngre fordon

I dagens inlägg så tänkte vi ha ett litet tema med tyngre fordon, i stillbilder, framförallt i rörliga bilder. Många fascineras av stora fordon och hur de egentligen kan vara så smidiga trots sin storlek. Vi frångår härmed lite vårt koncept med att visa bilder från motorsportens värld. Men vi tror att efter att ni tagit en titt på dessa giganter så har ni glömt er eventuella besvikelse.

Lastbilar

När man pratar om lastbilar så får de flesta upp någon slags bild i huvudet. Om vi tittar på dessa bilder på lastbilar från DAF, dessa kan man nog säga att de ser ut som de vanliga lastbilarna många av oss ser dagligen köra gods på våra Europavägar. DAF har definitivt ett rykte om sig att ha mycket bra produkter, men de kommer inte riktigt upp i den extrema klassen som vi tänkte ta upp här.  I videon här nedanför så får du se ett gäng långtradare som man kan säga är “lite större” än genomsnittet. Ta en titt.

Kryssningsfartyg

Tycker du om att ta en tur på Finlandsfärjan någon gång då och då? Lite svängom på kvällen, kanske med något glas för mycket innanför västen, välfyllt taxfreekonto och trevligt sällskap. Det är helt klart ett trevligt avbrott från vardagen att åka iväg på en kryssning. Finlandsbåtarna kan kännas rätt så stora, och de är de. Men i jämförelse med världens största kryssningsfartyg så är det mer som en liten jolle än ett stort fartyg.Fartyget, eller fartygen ska sägas, eftersom det finns två likadana fartyg är 360 meter långa och har kapacitet för över 6000 gäster på en och samma gång. Lägg därtill 2000 personer i besättningen så är fartyget mer som ett mindre samhälle än en båt. Fartyget är lyxigt och kryssningarna som säljs av RCL Cruises har ett All inclusive-koncept, så i nästan alla restauranger på fartyget så är maten gratis att ta för sig. Priserna börjar vid 15 000 för en veckas kryssning för två personer, men det finns prisklasser uppåt 70 000 kronor per vecka för de lyxigaste hytterna. Ta en titt här!

Flygplan

Till sist så tänkte vi visa den kanske mest osannolika av de olika farkosterna. Det handlar om en Airbus 380, världens största flygplan. Flygplanet tycks gå emot självaste gravitationslagen själv när den på ett helt osannolikt sätt lyfter från marken och upp i skyn.

Jodie Lakin