Semesterresa för motorsportfantaster

Det är verkligen stor skillnad på att uppleva Formel 1 från soffan i hemmet och på plats. Häftig spänning och speciell atmosfär som är svår att fånga med en kamera. Åk på en Formel 1 resa och insup den sköna vibrerande spänningen.

Ta med kameran

Välj ett resebolag som vet var du ska sitta för att få bästa upplevelsen av Formel 1 lopp. Bästa blick på banan är en förutsättning för att resan ska bli lyckad. F1 lopp finns i olika delar av världen så att åka på F1-resor är ett perfekt sätt att resa runt i världen och utforska olika metropoler. Alla söker efter lite olika saker när de bokar sin F1-resa, så tänk igenom om du vill uppleva atmosfären, farten, ljudet eller se mycket av bilarna som körs i loppen.

Utanför staden

Majoriteten av F1 lopp körs på ställen som ligger en bit utanför centrum. Ibland kan det vara flera mil till banan så se till att resebolaget har ett paket där transfer till loppen ingår. Detta underlättar för det, eftersom det ibland kan vara lite besvärligt och dyrt att ta sig till arena där loppen körs. Lopp går på plaster runt om i världen från Melbourne till Sao Paulo.Monacos Grand Prix är ett av de mest mytomspunna loppen och här har med några få undantag varje år körts lopp sedan början av 1950-talet. Spännande nog så körs detta lopp inte på en speciell byggd arena utan det körs på allmän väg genom det vackra furstendömet på franska Rivieran. Trånga gator och kluriga kurvor gör det svårt att köra om konkurrenterna. Detta lopp körs vanligtvis i slutet av maj. Härligt vårväder med skön temperatur gör detta till ett fantastiskt resmål för motorsportfantaster.På Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien så testar många stall sina bilar. Banan här ger förarna en chans att verkligen testa bilens kapacitet och komma upp i riktigt höga hastigheter.

Jodie Lakin