Ta hand om sportbilen innan vintern

Det fantastiska våren och sommaren har varit perfekt för alla sportbilsägare. De har kunnat glida över motorvägen med taket nere och njutit av de otroliga vädret utan att oroa sig för plötsliga regnfall. Men nu kommer höstrusket och sportbilen måste in i garaget tills nästa säsong. Det är dags att ta en helg för att göra bilen redo för övervintringen.

Oljor och filter

Kolla alla oljor och filter i bilen. Det är roligare att kunna ta ut bilen på en gång än göra oljebytet innan du kan segla ut på vägarna igen. Det är också bra att ha rena oljor i motorn om den ska stå stilla i flera månader. Det kan vara lite knepigt att byta olja på vissa bilar och du måste även fånga upp oljan så den inte rinner ut i mark eller avlopp. Det finns dock nya produkter som utlovar att oljebytet går snabbare och lättare.

Kolla däcken

Däckbyten på sportbilar är dyra historier men nödvändiga. Om du inte kör bilen på vintern slipper du skaffa vinterdäck och för dem som sysslar med lättare crusing sker däckbytet med några års mellanrum. Om däcken börjar bli slitna kan du redan nu hitta dina nya sommardäck, du kan även hitta bättre pris på däcken eftersom du köper fel däck för vintersäsongen. På Mekster kan du söka via bilens registreringsnummer och hitta matchande däck snabbt och enkelt. Gör ett fynd och förvara dem i garaget med bilen eller byt direkt så du kan rulla ut i stil när våren kommer.

Tvätta

Låt bilen får en sista tvätt innan den åker in i garaget. Handtvätta bilen istället för biltvätt, det är skonsammare mot lacken och miljön. Dagens polish innehåller vax och slipmedel, den tar bort små repor från maskintvätten och tar fram glansen i lacken. Du ska inte använda tryck när du använder en polermaskin, den ska glida över ytan. Använd lite polish på maskinen. Om du väljer att handpolera får du räkna med att det tar tid.

Jodie Eriksson