Helgens Formel 1 bilder

Man skulle kunna säga att den föregående helgens bilder i motorsportvärlden har ett skimmer av melankoli kring sig. Det har som vanligt funnits segrare och förlorare, men någon uppsluppen glädjestämning har det knappast varit på grund av den våldsamma kraschen i Japans Grand Prix.

Jules Bianchi kämpar för sitt liv

Jules BianchiDe allra starkaste bilderna hämtar vi därför förstås från denna händelse på Suzukabanan i Japans där årets femtonde lopp i Formel 1-serien kördes på söndagen. Den helg som börjat så bra med vackert väder, en rekordung sjuttonåring som fick debutera i Formel 1-bilen under den första tidsträningen, kom nu alltså att svärtas ned ordentligt i och med denna händelse.För bakgrunden till den tragiska olyckan som gjort att fransmannen Bianchi, körandes för stallet Marussia, nu behandlas för allvarliga skallskador och ska enligt uppgift även ha opererats under föregående natt, är att det vackra vädret vi nämnde inledningsvis, förbyttes till en ordentlig regnskur.Loppet inleddes med regn, men det avtog relativt snabbt och 40 lopp kördes innan det återigen började regna, och då kraftigare än tidigare. På grund av detta så dröjde det bara tre varv innan tysken Adrian Sutil tappade kontrollen över sin bil och kanade av banan men ska enligt uppgifter ha klarat sig oskadd.Värre gick det alltså för Jules Bianchi som varvet efter fick vattenplaning på sin bil och körde av på nästan precis samma ställe som Sutil. Vid det här laget så hade arrangörerna fått ut en hjullastare för att flytta på tyskens bil, något som blev förödande för fransmannen som kraschade rakt in i hjullastaren. I kraschen så fick Marussiaföraren ett kraftigt slag mot huvudet, vilket som sagt är det han opererats för och nu får intensivvård för. Hur illa det är ställt med Jules Bianchi är i skrivande stund inte känt för medier och allmänhet.Bilder från kraschen kan ni se i denna artikel på Aftonbladet, då vi tyvärr inte själva äger rättigheterna till bilderna.

Hamilton rycker

Om vi så ser lite till övriga bilder från denna helg, vilka naturligtvis hamnar helt i skymundan efter ovanstående tragiska händelse. Lewis Hamilton lyckades i och med sin seger i det avbrutna loppet, öka avståndet ner till Nico Rosberg som fram tills den förra deltävlingen legat i topp sedan starten av säsongen. Hamilton är nu klar favorit och oddsen dubbelt så höga på att Rosberg ska vinna än att Hamilton ska hålla undan. Nu ligger förvisso oddsen väldigt lågt på dem båda, så man ska inte dra alltför stora paralleller av detta, men det ser onekligen bra ut för den kontroversielle Engelsmannen. Här nedan kan ni se bilder på när han förberedde sig i simulatorn inför helgens lopp i Japan.

Jodie Lakin