Speedway säsongen

Speedway är för dig som gillar tuffa och explosiva tävlingar i kombination med motorsport. Det är en tuff sport som kräver en hel del för att lyckas i, men när man väl lyckas är det lätt värt det.

Kort om Speedway

Speedway körs på banor som är tre till fyrahundra meter långa där 4 personer startar i samma lopp. I undantagsfall kan 6 förare tävla samtidigt. I sporten kan man både tävla i team eller individuellt och loppen brukar bli fysiska närgångna och tuffa.639090-speedwayAlla som tävlar har godkänd utrustning som innefattar handskar, hjälm, stövlar, ryggskydd och skyddsoverall. Till det tävlar man på sin speedwaymaskin, en maskin som varierar i styrka beroende på ålder och lopp. Ungdomar exempelvis tävlar på  80cc tvåtakt upp till 150cc fyrtakt. Maskinen för seniorer är på 500cc och det gäller att behärska de 60hkr man kör.

Årets säsong

  • Elitserien är i full gång och nästa lopp går av stapeln den 3 Maj. då är det 4 lopp som går där omgången mellan Piraterna och Lejonen kommer att bli otroligt jämt. Slutspelsserien är inte riktigt spikad ännu och den första kommer att köras den 23 augusti.
  • LAG-VM går av stapeln den 26 Juli och ingen vill nog missa kampen för Sverige om de besegrar USA, Australien och Tyskland.
  • Speedway GP är i full gång och de första tävlingarna gick av staplen den 30 april. Den 13 augusti kommer tävlingen att hålla till i Målilla i Sverige och avslutningen av säsongen sker i Melbourne Australien den 22 oktober.

 

Jodie Lakin